U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdcompetitie

Algemene informatie

Jeugdcompetitie

Op deze pagina staat alles uitgelegd over hoe het werkt, hoe je je inschrijft en wat Jeugd Team Begeleiding inhoudt.

Wat houdt de competitie in

Kidstennis deelt kinderen in drie categorieën in: Rood, Oranje en Groen. Die kleuren zijn genoemd naar de ballen (zacht, minder zacht, nog minder zacht). Vanaf 12 jaar en ouder speel je met de 'echte' gele bal. Elke eerste zondag van de maand gaan zowel rode als oranje teams bij andere verenigingen competitie spelen. Zowel voor groen als geel zijn de speeldage woensdagmiddag respectievelijk zondagmorgen. Er zijn dus meerdere verenigingen (misschien wel 3 of 4) die met en tegen elkaar spelen bij 1 club, de gastvereniging!

Rood is voor de kleinsten tot maximaal 9 jaar. Het wordt gespeeld in een miniveld. Op de competitiedag worden alle kinderen van de deelnemende clubs verdeeld over twee teams. Die spelen tegen elkaar, wedstrijdjes tot 7 punten. Het gaat niet om de winst per club of per kind. Het spelen staat centraal.

Oranje
vanaf 8 tot maximaal 11 jaar en Groen gaat van 10 tot maximaal 12 jaar. Je speelt voor de tennisclub waarvan je lid bent. Maar het gaat alleen om het teamresultaat. Je speelt een 'best of 3 tie-breaks'. Dat zijn maximaal 3 tie-breaks!
Bij Groen is de leeftijdscategorie 10 tot 12 jaar. De wedstrijdjes gaan om twee gewonnen sets, waarin tot de 4 gespeeld wordt. Bij 4-4 in de derde set volgt een tie-break.

Voor Geel waarin je met de 'echte' bal speelt, moet je minimaal 11 zijn.
Je schrijft je gewoon in als je mee wilt doen. De tennisvereniging kan dan vervolgens groepjes 'rood' en 'oranje' maken van minimaal 2 en maximaal 10 (rood) of 8 (oranje) kinderen. Hebben we meer rode en oranje kinderen, worden het gewoon meer groepjes!

Je speelt het hele jaar door! Alleen de maanden december, januari en februari speel je niet!

Hoe kan ik mij inschrijven?
We zullen je via de mail laten weten vanaf welk moment je kunt inschrijven en hoe je dat moet doen. Voor de categorieën rood en oranje: je hoeft je dus niet als team in te schrijven (je komt vanzelf in een team!). Groen en oranje zijn gewoon wel teaminschrijvingen.

De leeftijden rood, oranje, groen en geel overlappen. In welke categorie hoor ik?
Vraag dit vooral aan je trainer. Hij of zij weet prima of je je voor rood of oranje, oranje of groen en groen of geel moet opgeven...
Let wel, je kunt je niet in een willekeurige categorie opgeven! Als je 9 bent, moet je in rood of oranje. Vanaf 10 mag je in zowel oranje als groen.

Zie ook onderstaand plaatje:Overigens loopt geel gewoon door t/m 17 !

JeugdTeamBegeleiding (JTB)

De JeugdTeamBegeleider (JTB'er)...heeeeeeel belangrijk!

De jeugdteambegeleider is een ouder of verzorger van een van de kinderen in een tennisteam (rood, oranje of groen...zie hier) die het team begeleidt als het thuisspeelt of uitspeelt.
Het kan ook een duobaan zijn.

Wat regelt de JTB'er?
De JTB'er zorgt dat er vervoer is naar de clubs waar gespeeld wordt. Dat betekent niet per sé dat hij of zij altijd zelf alleen maar rijdt: hij of zij organiseert het vervoer!
Daarnaast zorgt de JTB'er dat, na een thuiswedstrijd, de resultaten worden opgeleverd aan de KNTLB.

Hoe wordt je JTB'er?
Bijvoorbeeld door je aan te melden bij de jeugdcommissie (jeugdcommissie@tvzuidwest.nl) en bij de opgave van je kind bij de competitie!

Sta je er alleen voor als JTB'er?
Nee, natuurlijk niet. Je kunt een beroep doen op ouders van de kinderen in het team dat je begeleidt, en met hen afspraken maken over vervoer etc.  Het belangrijke verschil is dat het initiatief hiervoor bij jou, als JTB'er ligt.
En natuurlijk kun je in geval van problemen contact opnemen met een van de leden van de jeugdcommissie.


Als je vragen hebt, stel ze dan gerust!


Groetjes,
Daniëlle,  Daniel en Babette 


Ogenblik a.u.b. ...